Boeddhistische Omroep Stichting

Uit Aardnoot
Ga naar: navigatie, zoeken
BOS-logo-75x61.gif

De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) is op 30 juni 1999 opgericht als de rechtspersoon die - op basis van een delegatieovereenkomst - de zendmachtiging uitvoert, die de Boeddhistische Unie Nederland, als de enige representant van het georganiseerde boeddhisme in Nederland, per 1 september 2000 heeft verworven.

Programmabeleid

De BOS realiseert zich dat er zeer veel verschillende boeddhistische tradities zijn, en dat het daarom vrijwel onmogelijk is om inzichten van het boeddhisme in zijn algemeenheid te formuleren. Wanneer de BOS in programma's boeddhistische inzichten aan de orde stelt, zal zij daarbij telkens vermelden uit welke traditie deze inzichten voortkomen. BOS streeft er in haar programmering niet naar speciale groeperingen te vertegenwoordigen, maar zij zal boven de partijen blijven staan.

Beleidskader

De BOS is een omroep die een boeddhistische grondslag heeft. Omdat de BOS een omroep is, richt de BOS zich op een breed publiek. Het publiek kan onderscheiden worden in verschillende interesselagen/doelgroepen:

  • in het algemeen: alle kijkers en luisteraars
  • in het bijzonder: allen die openstaan voor spiritualiteit en geestelijke verdieping,
  • meer in het bijzonder: in het boeddhisme geïnteresseerden, met het boeddhisme sympathiserenden en boeddhisten, en
  • nog meer in het bijzonder speciale (meest allochtone) groepen binnen de boeddhistische gemeenschap, zoals groepen die vooral voor hun jongere generaties behoefte hebben aan programma's waarmee zij zich kunnen identificeren en waardoor zij ook kunnen ervaren dat boeddhisme een deel is van de Nederlandse samenleving.