Gelre Handelsnetwerken

Uit Aardnoot
Ga naar: navigatie, zoeken
Gelre Handelsnetwerken
Gelre-logo.jpg
Oprichter(s): Anthony Michgels, Georges Plat
Hoofdkwartier: Nederland
Trefwoorden: geld, regiogeld, gemeenschapsgeld
Opgericht: {{{Is opgericht in jaar}}}
"{{{Is opgericht in jaar}}}" contains an extrinsic dash or other characters that are invalid for a date interpretation.

De Gelre is het eerste regionale geld van Nederland. In Duitsland bestaan er al tientallen regionale eenheden (http://www.regiogeld.de) en ook in de rest van Europa en zelfs de VS zijn er steden en streken die hun eigen eenheid laten circuleren.

Regionaal geld helpt om geld langer in onze regio te houden. We hebben geld nodig om te kunnen handelen en er is te weinig van beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf om de economie volop te laten draaien. Bovendien is regionale handel duurzamer.

De Gelre circuleert tussen drie partijen: verenigingen/goede doelen, particulieren en midden- en kleinbedrijven. Verenigingen en bedrijven moeten in Gelderland zijn gevestigd om mee te kunnen doen. Het is een win-win voor alle betrokkenen: Particulieren kunnen gratis het goede doel van hun keuze steunen en weten bovendien dat het geld dat zij uitgeven langer in hun regio blijft en dus meer ten goede komt. Verenigingen en goede doelen krijgen extra inkomsten. Bedrijven krijgen nieuwe klanten en meer omzet van bestaande klanten.