STRO

Uit Aardnoot
Versie door Martien (overleg | bijdragen) op 2 jul 2009 om 15:05 (Met introtekst)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
STRO
STRO-logo.png
Oprichter(s): Henk van Arkel
Hoofdkwartier: Nederland
Trefwoorden: geld, geldsystemen, armoede, Cyclos, duurzaamheid, LETS, lokale economie, rentevrij, barter, handelsnetwerken, munt
Opgericht: 1993

Social TRade Organization STRO ziet het optimaliseren van duurzame mogelijkheden en het ontplooien van ongebruikte capaciteiten van mensen in arme regio's in ontwikkelingslanden als de basis voor economische ontwikkeling. Er zijn vaak voldoende grondstoffen of agrarische producten. En er zijn mensen die willen werken, kopen en verkopen. Op regionaal niveau is zowel productie als consumptie mogelijk: denk bijvoorbeeld aan goed voedsel of biodiesel.

STRO ontwikkelt regionale rentevrije handelsnetwerken met een eigen munt voor kleine en middelgrote bedrijven, consumenten en lokale overheden om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Deze handelsnetwerken stimuleren gevarieerde en aantrekkelijke productie voor de eigen regio, creëren werkgelegenheid en versterken de lokale economie ten opzichte van de wereldmarkt.

STRO werkt wereldwijd samen met wijkorganisaties, ondernemersorganisaties, universiteiten, lokale overheden, landbouworganisaties, vrouwenverenigingen, religieuze instellingen. STRO is bij lokale projecten betrokken als initiatiefnemer, adviseur, trainer en onderzoeker.

STRO Internationale Helpdesk adviseert per mail initiatieven voor handelsnetwerken met een eigen lokale munt.

STRO IT ontwikkelt Cyclos, open source internetsoftware voor lokale handelssystemen.