Het geld van de toekomst/Conclusie

Uit Aardnoot
Versie door Martien (overleg | bijdragen) op 11 mrt 2009 om 09:22 (Nulde versie)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

[[../De Vier Scenario’s, opnieuw bekeken|De Vier Scenario’s, opnieuw bekeken]]

[[../]] (379)
Bernard Lietaer

[[../Epiloog en Voorspel|Epiloog en Voorspel]]

We hebben niet te maken met een traditionele economische, financiële of monetaire crisis. We maken een belangrijke verandering mee van het sociaal economische weefsel van onze wereldbeschaving. Deze mutatie kan tot verschillende uitkomsten leiden en het is niet voorbestemd met welke uitkomst we uiteindelijk moeten leven. Hoe eerder we beseffen dat de traditionele oplossingen niet toepasbaar zijn voor onze huidige situatie, des te sneller kunnen we het emotionele, politieke en intellectuele raamwerk opzetten waarin de toepasbare oplossingen naar voren zullen komen.

In ieder geval hebben we te maken met een postindustriële verandering en ik ben van mening dat de beste manier om hiermee om te gaan is, bewust te decentraliseren en de macht te geven aan de menselijke creativiteit op alle niveaus. De drie golven op weg naar Duurzame Voldoening moeten ons in staat stellen dit te laten gebeuren.

Zoals sir Eric Tilgner zei: ‘Het lot is geen kwestie van kansen. Het is een kwestie van keuze.’

Bedenk u slechts dat wí´j de keuzes maken voor uw kinderen, voor uw kleinkinderen en ook voor een belangrijk deel van de biosfeer.